Obchodné podmienky a informácie o Ochrane osobný údajov nájdete na tomto linku

Etika saunovania

Wellness je miesto, kde máme zabudnúť na svoje problémy, zregenerovať sa a nabrať nové sily pre ďalšie ťažké dni.

 

Väčšina z nás však nemá doma svoje súkromné spa, a preto sa musí vybrať do tých, ktoré sú súčasťou verejných zariadení.

Denne sa tam vystrieda mnoho ľudí, ktorí hľadajú oázu pokoja, ktorá nám často v našom každodennom živote chýba. Preto, aby sme si takýto pobyt vo wellness užili naplno, mali by sme sa snažiť, aby sme si ho neznepríjemnili len sebe, ale aj iným.

Poznáte základné 4T, ktoré nám vštepovali pri každom brannom cvičení či kurze prvej pomoci:

  • Ticho
  • Teplo
  • Tekutiny
  • Tíšenie

Teplo myslím netreba nijak bližšie špecifikovať, v saune si ho užijeme viac ako dosť. Čoho si však v saune chceme užiť tiež, je príjemné ticho.

Sauna nie je miesto na riešenie vašich hádok a problémov. Rovnako ani miesto, kde by ste mali prebrať s kamarátkami najnovšie diskusné príspevky, všetko to môžete prebrať aj potom. Nemusíme si v nej pospevovať a ani púšťať vlastnú hudbu, predídete tak nepríjemným pohľadom a nebudete rušiť seba a ani vašich náhodných saunových partnerov, ktorí vás nebudú musieť napomínať a utišovať.

Sauna rovnako nie je miestom na prechádzky, zbytočné presúvanie sa, poskakovanie či túry. Tiež sa vyhnite strečingu či podobným pohybovým aktivitám. Konštantné pohybovanie sa v saune je nielen vyrušujúce, ale tiež pomerne nepríjemné pre ľudí, ktorí vás musia pozorovať a nemôžu sa tak sústrediť sami na seba.

V saune nie je miesto pre úplnú nahotu. Napriek tomu, že ste vo väčšine wellness požiadaný o odloženie plaviek, okamžite obdržíte plachtu, ktorá je vhodná do saunových priestorov. Nie je to len z čistého rozmaru majiteľov, ale kvôli dodržiavaniu hygienických noriem. Nanešťastie pre nás, akékoľvek plavky, aj tie najmenšie či najkrajšie, zadržiavajú vlhkosť a vďaka vyššej teplote podporujú vznik a koncentráciu vyššieho množstva baktérií. Týmto spôsobom sa nás snažia pravidlá chrániť.

V konečnom dôsledku je dôležité dodržiavať pitný režim. Vďaka teplu a detoxikačným procesom naše telo opúšťa veľké množstvo tekutín, ktoré je následne potrebné doplniť. Predídete tak dehydratácii, pocitom závratov, bolestiam hlavy a podporíte proces čistenia, ktorý ste vo vašom tele návštevou sauny pustili.

Saunovanie je proces na podporu zdravia, očisty tela a rovnako aj našej duše. Preto, keď vstupujeme do wellness a sauna priestorov, mali by sme mať na pamäti isté pravidlá alebo v podstate ide len zásady správania, ktoré nijako neublížia nám a ani iným.

Týmto Vám prajeme, aby ste si užili príjemný čas relaxovania a naberania nových síl.

Ako správne saunovať?

Vedeli ste, že na správne saunovanie je potrebné dodržať potrebný postup?

 saunovanie