Obchodné podmienky a informácie o Ochrane osobný údajov nájdete na tomto linku

Príprava a spustenie bazéna na prevádzku pred letom

Po zimnom období nadišiel čas na spustenie bazén.

Pokiaľ si s tým neviete rady, oslovte špecializovanú bazénovú firmu, ktorá Vám rada pomôže pri sprevádzkovaní bazénu na sezónu.

  • V prvom rade je dôležité vyčistiť a skontrolovať teleso bazénu, aby nebolo poškodené po zime.
  • Potom použijeme bazénovú chémiu na odstránenie vápenatých usadenín zo stien bazénu (vhodná chémiu nájdete v novom showroome firmy MARINER)

 Upozornenie: k čisteniu používajte hubku alebo jemnú kefu. Prípravok nenechajte uschnúť.

  • Pokiaľ je znečistený okraj bazénu od mastnôt a usadenín, ktoré sa vyskytujú na vodnej hladine a stenách, odstránime ich prípravkom na čistenie okrajov bazéna. Prípravok je možné použiť neriedený, môžete ho tiež čiastočne zriediť s vodou. Pri silnom znečistení celý postup zopakujte.
  • Ak by začala pri napúšťaní bazéna po jarnom čistení voda peniť, musíte všetky čistené plochy dôkladne opláchnuť čistou vodou a ideálne oplachovú vodu z bazéna vyčerpať.
  • Po vyčistení bazéna zapojte filtračné zariadenie, v prípade nutnosti vymeňte filtračný piesok a naplňte bazén čistou vodou.
  • Najdôležitejšie pri starostlivosti o vodu v bazéne je hodnota pH. Pred akoukoľvek ďalšou úpravou vody je vždy potrebné skontrolovať hodnotu pH. Ideálna hodnota pH: 7,0-7,4.
  • Pri teplotách vyšších ako 20°C dochádza k rýchlejšiemu rozmnoženiu choroboplodných zárodkov a baktérii. Tomuto procesu zabránime použitím oxidačných prostriedkov a to vo forme stabilizovaných organických chlórových produktov.
  • Chlórový rýchle rozpustný granulát je použiteľný pre šokové a priebežné ošetrenie vody. Slúži k nárazovému a opakovanému zvýšeniu obsahu chlóru v bazénoch.

Po niekoľkých dňoch môžete začať bazén normálne používať. Pravidelne merajte hodnoty pH a obsah chlóru vo vode. Doporučené hodnoty udržujte.

Pokiaľ nás navštívite radi Vám pomôžemes bazénovou chémiou na celú kúpaciu sezónu.

Váš MARINER - dovolenka v záhrade.