Obchodné podmienky a informácie o Ochrane osobný údajov nájdete na tomto linku

Výstava Interbad 2016

Interbad 2016

Zmeny v našich denných návykoch:

Čoraz ústrednejším bodom nášho súkromného života sa po kuchyniach stávajú kúpeľne a domáce sauny. Priečky  v bytoch medzi izbami miznú a prechody medzi miestnostiam splývajú. Niektorí ľudia, ako napríklad berlínsky architekt Arno Brandlhuber, opúšťajú od predstavy tradičnej obývacej izby a namiesto toho projektujú multifunkčné obývacie a kompaktné wellness centrá.

Tento trend bol jasne viditeľný aj pri prehliadke veľtrhu Interbad, ktorý sa konal v septembri v nemeckom meste v Stuttgart.  Novinky ako vyhrievané prírodné kamenné obklady, príjemné pracovné posedenia, high-tech kovania, flexibilné sauny v obývacej izbe či architektúra otvoreného priestoru celkovú mení predstavu o tradičnom oddychu a spúšťa zmenu, ktorej podstava leží mimo vašu kúpeľňu.

Voľný čas a práca

Tento jav sám o sebe v žiadnom prípade nie je nový, Prof. Dr. Christine Hannemann, špecialista na bývanie a uznávaný sociológ na univerzite v Stuttgarte hovorí: "Vaňa v spálni je starý koncept bývania už zo sedemdesiatych rokov“.  Čo je však dôležité, technologickým vývojom vo svete prichádza k eliminácii päťdesiat percent pracovných miest v priemysle a tým aj k zrušeniu tradičného delenia medzi prácou a voľným časom".

 Podľa profesora Hannemanna, predstava o klasickom trávení voľného času mizne čím ďalej rýchlejšie a nahrádza ju z časového ako aj finančného hľadiska nová forma oddychu a starostlivosti o telo. Vzhľadom k rastúcim tlakom v práci, ľudia sú stále viac závisí od plánovania jednotlivých fáz oddychu. Magické slovo „home office“ v sebe spája výhody zlučiteľnosti zmeny obytného priestoru ako potencionálneho pracoviska a zároveň priestoru vlastného oddychu, kde človek nájde svoje útočisko. Ľudia si chodia radi odpočinúť a hlavne komfortne.

Self-marketing v profesijnom živote

V ére Xing a LinkedIn obchodne-orientovaných  internetových sociálnych sietí, sa význam kúpeľní v zmysle kvality profesijného života ešte viac zvyšuje. Upravený vzhľad je považovaný za oveľa dôležitejší ako inokedy. Skvelý chrup, pokožka, oddýchnutý vzhľad.

"Nová realita na trhu práce kladie zvýšené nároky na ľudí, ktorí teraz musia neustále ponúkať a predávať sa sami," hovorí Hannemann.

Tento trend je viditeľný hlavne v kozmetike. Široká škála produktov pre starostlivosť je už momentálne dostupná aj pre mužov. Množstvo času stráveného v kúpeľni sa preto zvyšuje.

Zmena kultúry našej hygieny

Naše hygienické návyky sa postupne menia. Kúpanie sa raz do týždňa cez víkend, bolo súčasťou nášho pravidelného rituálu, ktorý bol však v posledných desaťročiach nahradený pravidelnou sprchou počas dňa.

 Okrem rastúceho nedostatku času, vzrastá aj potreba zvýšenej hygieny tela. V súčasnej dobe existujú wellness sprchy, parné sprchy, tropický dážď,  rôzne masážne sprchy a uzavreté kombinované systémy typu sauna – sprcha. Christine Hannemann to sa považuje za "zmenu kultúry v procese starostlivosti o telo" porovnateľnú so zmenou stolovania. " V minulosti ľudia jedli jedlo len s nožom a vidličkou. Postupne boli pridávané nože na ryby, dezertné lyžičky, poháre na sekt atď. Zmeny boli zavádzané postupne avšak plynule, vždy pod tlakom inovácie."

 Digitalizácia a mechanizácia priestoru 

Vývoj novej kultúry hygieny je tiež podporovaný zvýšením mechanizácie a digitalizácie samotných kúpeľní a sáun. Cez internet riadime domy alebo autá pomocou aplikácií vyvinutých pre mobilné zariadenia. Tento trend je už bežne viditeľný v kuchyniach. Kúpeľne predstavujú plochu bytu, ktorá bude do budúcnosti mimoriadne mechanizovaná modernými technológiami a zmenami v modernom štýle. "

Kúpeľňa ako miesto životného štýlu 

V konečnom dôsledku všeobecne veľmi dôležitým kľúčovým slovom je životný štýl, ktorý je vyjadrený v forme domáceho dizajnu, oblečenia alebo trávenia voľného času. Boli sme sa preto pozrieť na výstave Interbad, aby sme si prezreli vystavené moderné spôsoby oddychu a relaxu, ako aj novinky na poli chémie, konštrukcií bazénov, sáun a techniky a iných zaujimavostí. 

interbad-vstup

Obr. Vstupná hala výstaviska Interbad 2016

interbad_chemia

Obr. Produktové rady chémie od nášho dlhodobého dodávateľa Delphin.

chemoform-interbad

Obr. Rady chémie od nášho dlhodobého dodávateľa Chemoform.

saunove-esencie

Obr. Na výstave sa tradične prezentovali mnohé firmy produkujúce vonné esencie do vaní a parných sáun

saunove-esencie-interbad

Obr. Vonné esencie, ich nádherná vôňa sa šírila ďaleko za stánok.

wellis

Obr. Expozície dodávateľov vírivých vaní, ktoré máme v ponuke.

virivka

Obr. Vírivá vaňa.

rekonstrukcia-interbad

Obr. Zaujímavý nápad ako zrekonštruovať starý keramický bazén pomocou nerezovej oceli a dať mu nový moderný vzhľad.

sauna-klasik

Sauna, ktorá vám šetrí priestor, pretože v čase, keď ju nevyužívate ju môžete zmenšiť pomocou dômyselného teleskopického systému.

Firma Klafs prichádza vždy s veľmi originálnymi riešeniami. 

saunova-pec-strieborna

Obr. Firma Sentiotec prezentovala veľmi originálny dizajn saunových pecí.

saunova-pec-cierna

Obr. Saunová pec.

saunova-pec

Obr. Saunová pec.

saunova-pec-stojan

Obr. Saunová pec.

solivacia-interbad

Obr. Zaujímavá expozícia zariadení na ošetrovanie bazénovej vody od firmy Pooltechnologie. Okrem funkčnosti potešia aj zrak.

solivacia-interbad-vystava

Obr. Ošetrovanie bazénovej vody.

solivacia

Obr. Ošetrovanie bazénovej vody.

vana

Obr. Exteriérová kaďa s ohrevom na tuhé palivo. V zime a snehu veľmi romantické.