Obchodné podmienky a informácie o Ochrane osobný údajov nájdete na tomto linku

Príprava bazéna na sezónu

Po zimnom období nadišiel čas na spustenie bazénu.

Pokiaľ si s tým neviete rady, oslovte špecializovanú bazénovú firmu ,ktorá Vám rada pomôže pri sprevádzkovaní bazénu na sezónu.

  • V prvom rade je dôležité vyčistiť a skontrolovať teleso bazénu, aby nebolo poškodené po zime.
  • Potom použijeme bazénovú chémiu na odstránenie vápenatých usadenín zo stien bazénu ( vhodná chémiu nájdete v novom showroome firmy MARINER)

Upozornenie: k čisteniu používajte hubku alebo jemnú kefu. Prípravok nenechajte uschnúť .

  • Pokiaľ je znečistený okraj bazénu od mastnôt a usadenín, ktoré sa vyskytujú na vodnej hladine a stenách, odstránime ich prípravkom na čistenie okrajov bazéna. Prípravok je možné použiť neriedený, no môžete ho tiež čiastočne zriediť s vodou. Pri silnom znečistení celý postup zopakujte.
  • Ak by začala pri napúšťaní bazéna po jarnom čistení voda peniť , musíte všetky čistené plochy dôkladne opláchnuť čistou vodou a ideálne oplachovú vodu z bazéna vyčerpať.
  • Po vyčistení bazéna zapojte filtračné zariadenie , v prípade nutnosti vymeňte filtračný piesok a naplňte bazén čistou vodou
  • Najdôležitejšie pri starostlivosti o vodu v bazéne je hodnota pH. Pred akoukoľvek ďalšou úpravou vody je vždy potrebné skontrolovať hodnotu pH. Ideálna hodnota pH: 7,0-7,4.
  • Pri teplotách vyšších ako 20°C dochádza k rýchlejšiemu rozmnoženiu choroboplodných zárodkov a baktérii. Tomuto procesu zabránime použitím oxidačných prostriedkov a to vo forme stabilizovaných organických chlórových produktov.

Chlórový rýchle rozpustný granulát je použiteľný pre šokové a priebežné ošetrenie vody. Slúži k nárazovému a opakovanému zvýšeniu obsahu chlóru v bazénoch.

Po niekoľkých dňoch môžete začať bazén normálne používať. Pravidelne merajte hodnoty pH a obsah chlóru vo vode Doporučené hodnoty udržujte.

Pokiaľ nás navštívite vo firme radi Vám pomôžeme z bazénovou chémiou na celú kúpaciu sezónu.

Foto návod:

po-zime

Keď z bazénu po zime zložíme plachtu voda je znečistená prachom, ktorý sa splavil roztápajúcim sa snehom cez plachtu a v prípade vyšších teplôt môže byť čiastočne napadnutá riasami.

po-zime-dno-a-voda-

Na dne bazéna je po zimnej pretávke vrstva usadeného prachu a nečistôt. Na úrovni hladiny vody sa vytvorí mastná linka.

zimna-plachta-leto

Zimná plachta nám dobre poslúžila na ochranu bazéna v období napriaznivého počasia. Po odstránení z bazéna ju zbavíme nečistôt a poskladáme. Uschováme ju na suchom a vzdušnom mieste, aby sa počas letnej sezóny neznehodnotila vlhkom a plesňou.

cistenie-bazena

Linku na úrovni hladiny vody vyčistíme pomocou hubky a môžeme si pomôcť vhodnými prípravkami zo sekcie čistiace prípravky.

vysavanie

Nečistôt z dna bazéna sa zbavíme pomocou bazénového vysávača. Je dobré povysávať ich priamo do odpadu, aby sme zbytočne neznečistili piesok vo filtrácii.

vysavanie-detail

Dno bazéna dobre povysávame, aby sme sa zbavili usadeného prachu a nečistôt po zime.

osetrenie-vody-chemia

Po mechanickom vyčistení bazéna (prach a linka na okraji), dopustíme vodu a ošetríme ju. V prvom kroku upravíme hodnotu pH a keď aj táto v poriadku pridáme chlórový granulát, prípadne bezchlórovú dezinfekciu.

ph-bazena-a-chlor

Ph Tester a Chlórový granulát.

osetrenie-vody

Rozrobené prípravky na ošetrenie vody môžeme vliať popri stene priamo do bazéna alebo do skimmra a pomocou filtrácie ich rýchlejšie rozptýliť v celom objeme bazéna.

cisty-bazen

Bazén vyčistený, voda ošetrená a dopustená. Už len pekné počasie a sezóna sa môže začať.

Váš MARINER - dovolenka v záhrade.

CTA

Nenašli ste, čo ste hľadali?

Prosím, ozvite sa nám na telefonicky na  +421-2-4333 7430 alebo na Mariner e-mail.

Radi vám pomôžeme.